Lantahöyryt johtivat kolmen veljeksen kuolemaan – voivat olla hengenvaarallisia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kotieläinten lannan höyryistä aiheutuu yleensä lähinnä hajuhaittoja, mutta taannoin ne koituivat Yhdysvalloissa kolmen miehen kuolemaksi. 35-vuotias Brad, 31-vuotias Todd ja 37-vuotias Gary Quebker menehtyivät jouduttuaan jumiin maatilansa lantakuoppaan.

Veljekset olivat korjaamassa Ohion St. Henryssä sijaitsevan maatilansa lantapumppua, kun he menettivät tajunsa lannasta irtautuneiden kaasujen vuoksi. Miehet putosivat lantakuoppaan, josta heidät toimitettiin myöhemmin sairaalaan. ABC News -uutissivuston mukaan veljeksiä ei kuitenkaan ehditty pelastamaan.

Lantakuoppia käytetään maatiloilla eläinten lannan säilömiseen ennen sen käyttöä lannoitteena. Kuoppiin säilötyssä lannassa voi muodostua monenlaisia kaasuja, joista esimerkiksi metaani, ammoniakki ja rikkivety voivat olla ihmisille vaarallisia. Ne voivat aiheuttaa huimausta, päänsärkyä, hengitysongelmia ja jopa kuoleman.