Pankkihuijaus leviää Nordean nimissä: ”Joudumme jäädyttämään pankkitilisi”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kyberturvallisuuskeskus on varoittanut suomalaisia pankkien nimissä tehtävistä huijauksista. Liikkeellä on Nordean nimissä lähetettyjä huijausviestejä, joilla yritetään jälleen kalastella ihmisten yksityisiä tietoja. Suomenkielinen viesti näyttää nopealla vilkaisulla Nordean lähettämältä aidolta viestiltä.

Viestissä kerrotaan uudesta P2D2-maksupalveludirektiivistä, jonka kuvaillaan tuovan muutoksia yritysasiakkaiden korttimaksamiseen ja asiointiin. Viestissä asiakasta kehotetaan hyväksymään PSD2-ehdot. Liikkeellä on myös muita samankaltaisia Nordean nimissä lähetettyjä kalasteluviestejä.

– Jos et hyväksy ehtoja, joudumme jäädyttämään pankkitilisi, Kyberturvallisuuskeskuksen nostamassa esimerkkiviestissä lukee.

Nordean mukaan pankki ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestein, eikä korttitietoja tai verkkopankkitunnuksia tule antaa viesteissä olevien linkkien kautta. Verkkopankkiin tulee myös mennä suoraan kirjoittamalla nordea.fi-osoite seliamen osoiteriville, sillä hakukoneissa voi esiintyi huijaussivustoille johtavia linkkejä.