Prinssi Philipin testamentti salattiin – näkee päivänvalon vasta 90 vuoden päästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin prinssi Philip kuoli tämän vuoden huhtikuussa 99 vuoden iässä. Kuningatar Elisabetin puolison testamentin sisältö on kiinnostanut monia, mutta julkisuuteen sitä ei olla paljastamassa vielä lähes 100 vuoteen.

Prinssi Philipin testamentti salataan vähintään 90 vuoden ajaksi. Salauspäätöksellä halutaan Iso-Britannian ylemmän tuomioistuimen mukaan suojella kuningattaren arvokkuutta. Sinetöidyn testamentin sisältöä ei välttämättä julkisteta koskaan, sillä sen tuomisesta julkisuuteen päätetään BBC:n mukaan uudelleen 90 vuoden päästä.

Englannin kuninkaallisen perheen jäsenten testamenttien salaaminen ei ole harvinaista, ja viimeksi niin tehtiin vuonna 2002 prinsessa Margaretin kuoltua. Kuitenkaan esimerkiksi prinsessa Dianan testamenttia ei salattu. Julkisuuteen tuodussa testamentissa Diana antoi suuren osan omaisuudestaan pojilleen.