Helsingin kaupunki luopui faksista – seurakunta tarjosi surijoille tukea

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteiskunta on siirtynyt viimeiset pari vuosikymmentä voimakkaasti digiaikaan, mutta joissain kansainvälistä kauppaa tekevissä yrityksissä jopa paperifaksit ovat kuitenkin edelleen käytössä. Helsingin kaupunki ilmoitti nyt tekevänsä digiloikan ja luopuvansa kaupungin kirjaamon faksista, koska siihen ei ole enää vuosiin tullut juurikaan lähetyksiä. Luopumisesta kerrottiin sosiaalisessa mediassa.

– Suru-uutinen. Helsingin kaupungin kirjaamon faksinumero siirtyy historiaan. Pieni hiljainen hetki faksille tämän twiitin kommenteissa, Helsingin kaupunkiympäristö ilmoitti Twitterissä.

Aavistuksen kieli poskessa tehty päivitys sai aikaan keskustelua, johon lopulta myös Kallion seurakunta reagoi. Seurakunta ilmoitti pitävänsä kirkon ovet avoilla iltayhdeksään saakka tarjotakseen kaupunkilaisille paikan surra faksin poismenoa.

– Pidämme Kallion kirkon ovet avoimina tänään klo 21 asti, jos joku haluaa tulla kirkkoon hiljentymään tämän suru-uutisen johdosta, Kallion seurakunta kirjoitti Twitterissä.