Dyyni-elokuvalle hyvä vastaanotto Suomessa – vuoden paras viikonlopputulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden odotetuimpiin elokuviin lukeutuva Dyyni sai Suomen ensi-iltansa 17. syyskuuta. Frank Herbertin klassikkoromaaniin perustuva elokuva nousi suomalaiskatsojien keskuudessa viikonlopun katsotuimmaksi.

Suomen elokuvasäätiön mukaan Dyyni keräsi Suomessa ensi-iltaviikonloppuna 33 000 katsojaa. Kyseessä on elokuvateattereiden paras viikonlopputulos tänä vuonna. Viikonlopun toiseksi katsotuin elokuva oli Ryhmä Hau -elokuva 20 893 katsojalla ja kolmanneksi Marvelin Shang Chi and the Legend of the Ten Rings 5 768 katsojalla.

Muun muassa Arrival, Prisoners ja Blade Runner 2049 -elokuvista tunnetun Denis Villeneuven ohjaama scifieepos on kerännyt myös ylistäviä arvosteluja niin Suomessa kuin maailmallakin. Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Dave Bautista ja Javier Bardem.