Verokortin voi lähettää automaattisesti työnantajalle – säästää aikaa ja vaivaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Noin puolen miljoonan suomalaisen verokortti siirtyy automaattisesti työnantajalle. Tämä säästää aikaa palkkahallinnossa ja yksityisen ihmisen arjessa. Siirtyminen on mahdollista Verohallinnon uuden ohjelmistorajapinnan avulla.

Jos työnantajalla on käytössään Verohallinnon verokorttirajapinta, tieto henkilön veroprosentista siirtyy automaattisesti Verohallinnolta palkanmaksujärjestelmään. Henkilön ei siis enää tarvitse erikseen toimittaa verokorttia työnantajalle, kun uusi verokortti astuu voimaan.

– Verokorttirajapinta säästää palkkahallinnossa aikaa ja rahaa, kun verokortteja ei tarvitse hallinnoida. Ja kun tieto veroprosentista siirtyy automaattisesti työnantajalle, työntekijälle riittää, että hän pitää veroprosenttinsa ajan tasalla OmaVerossa, sanoo kehittämisen asiantuntija Sauli Kukkonen Verohallinnosta.

Verokorttirajapinta avattiin viime joulukuussa, ja tällä hetkellä sen kautta siirtyvät puolen miljoonan henkilön verokorttitiedot. Työnantajalta saa tiedon siitä, onko työpaikalla rajapinta käytössä ja siirtyykö oma verokortti automaattisesti sitä pitkin.

– Käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti ja erityisesti kesän aikana uusia käyttäjiä tuli paljon. Toki paljon on vielä organisaatioita, jotka varmasti hyötyisivät tästä ratkaisusta, Kukkonen toteaa.

Jotta verokorttirajapinnan saa käyttöön, organisaation taloushallinto-ohjelmistoon pitää tehdä muutoksia. Jos organisaatiolla on käytössä ulkoisen palvelutarjoajan ohjelmisto, ohjelmiston toimittajalta kannattaa kysyä mahdollisuutta hyödyntää rajapintaa.Jos taas organisaatio tekee muutokset omana ohjelmistokehityksenään, Verohallinnolta saa kehittämiseen apua ja ohjeistusta.