Koululaiset rikkoivat hauskan ennätyksen – yli 6 000 murolaatikon dominoefekti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko koululaisia rikkoi taannoin näyttävän ennätyksen. Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa sijaitsevan keskikoulun oppilaat saivat aikaan maailman pisimmän murolaatikoilla toteutetun dominoefektin.

Idea syntyi Long Beach Middle Schoolin oppilaiden ja henkilökunnan herättyä ruoka-apua sitä tarvitseville. He päättivät yrittää rikkoa epätavallisen ennätyksen osana tempaustaan. Alun perin tavoitteena oli kerätä 3 500 muropakettia ennätystä ja lahjoituksia varten, mutta he päätyivät saamaan niitä yhteensä 6 391 kappaletta.

Tempaus kuvattiin viraalina sittemmin levinneeksi videoksi. Muropaketeista koostettu jono kulki pitkän matkan koulun käytäviä pitkin. Koulun Guinnessin ennätystenkirjaan nostanutta dominoefektiä esittelevällä videolla onkin pituutta yli neljä minuuttia.