920 000 suomalaisella verotus pielessä – tarkasta verokorttisi tuloraja

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verohallinto arvioi, että yli 920.000 henkilön tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuonna palkkatuloja samaa tahtia kuin alkuvuodesta 2021. Tämä tarkoittaa, että jos tulorajaa ei korjaa loppuvuoden verokorttiin, verotetaan palkat lisäprosentilla.

– Kun muutokset verokorttiin tekee nyt, tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, sanoo ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta.

Jos arvio tänä vuonna tulevista tuloista on liian korkea tai matala, kannattaa mennä OmaVeroon, tilata uusi verokortti ja ilmoittaa siinä loppuvuoden todelliset tulot. Näin voi välttyä siltä, että joulukuun tuloja verotetaan lisäprosentilla, joka on selvästi perusveroprosenttia kireämpi.