Amazon lanseerasi Astro-kotirobotin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon on lanseerannut yhtiön Alexa-älykotiteknologiaan pohjaavan kotirobotin. Astro on pienikokoinen ja itsestään liikkuva kodin apuri, jonka kerrotaan esimerkiksi voivan hoitaa lemmikkejä ja vahtivan kotia.

Amazonin mukaan Astro on muutakin kuin pyörillä varustettu versio Alexa-virtuaaliavustajasta. Se tarjoaa esimerkiksi seuraa ikäihmisille ja lähettää omistajilleen viestin huomatessaan jotain poikkeavaa. Robotin avulla voi myös esimerkiksi tarkistaa, onko hella jäänyt päälle.

Amazonin mukaan Astrolle on ohjelmoitu erilaisia liikkeitä ja jopa ilmeitä, joiden tarkoitus on lisätä sen persoonallisuutta. Robotille voi myös asettaa kotona rajat, joiden ansiosta se ei pääse esimerkiksi tiettyihin huoneisiin. Astron tietoturvasta hulehditaan siihen varta vasten suunnitellulla tietoturvasirulla ja paikallisesti suoritettavalla dataprosessoinnilla.

Amazon Astro maksaa ennakkotilaajille 999 dollaria eli noin 860 euroa. Myöhemmin myyntihinta tulee kohoamaan 1 499 dollariin eli noin 1 300 euroon.