Nainen purskahti itkuun leikkauksen aikana – sairaala veloitti siitä ylimääräistä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Leikkauksessa käyminen on monille pelottava tilanne, eikä kyyneliltäkään aina vältytä. Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmässä tunteiden näyttämisesestä toimenpiteen aikana voi seurata ylimääräinen lisähinta lääkärin laskuun.

Twitter-käyttäjä Midge jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan sairaalasta saamastaan laskusta. Luomen leikkauttaneen naisen laskuun oli ilmestynyt yllättävä 11 dollarin, eli noin 9 euron lisämaksu. Sen syyksi ilmoitettiin ”brief emotion”, eli hetkellinen tunteellisuus.

– Luomen poistaminen: 22 dollaria. Itkeminen: Lisämaksu, Midge kirjoitti.

Tapaus herätti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Lääkärikäynnin laskusta otettu kuva on kerännyt Twitterissä lähes 200 tuhatta tykkäystä.