Lauantai-iltapäivä Lahdessa: Huumehörhö pakeni poliisia moottoripyörällä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantain aikana. Seitsemän kuljettajaa autoili päihtyynenä. Yksi näistä pakeni moottoripyörällä poliisipartioita.

Poliisipartio päätti pysäyttää moottoripyörän liikennetarkastusta varten lauantaina iltapäivällä Lahden Kivimaalla. Partio näytti moottoripyörän kuljettajan pysäytysmerkin ja kehotti kuljettajaa ajamaan läheiselle linja-autopysäkille. Poliisiauton pysähtyessä pysäkille oli moottoripyörän kuljettajan ohittanut poliisiauton oikealta ja se lähti pakenemaan poliisipartiota kevyenliikenteenväylää Kytölän suuntaan.

– Partio mittasi pakenevan moottoripyörän nopeudeksi 100 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Pakeneva moottoripyörä ajoi takaa-ajon aikana kevyenliikenteenväyliä ajautuen välillä vastaantulevien ajokaistalle. Partio menetti hetkeksi näköyhteyden pakenevaan moottoripyörään, mutta löysi sen ja sitä kuljettaneen nelikymppisen miehen koulutuskeskuksen pihalta.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten mies vietiin verikokeeseen mahdollisten päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Lisäksi miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.