Lumimyrsky yllätti ultrajuoksun 87 osallistujaa – pelastetut kärsivät hypotermiasta

Ohhoh! Urheilu · Tim Isokivi

Ultrajuoksu on jo sellaisenaan vaativa laji, mutta taannoin juoksu oli muuttua henkiinjäämiskamppailuksi 87 osallistujalle Yhdysvaltojen Utahissa. Juoksijat pelastettiin heidät yllättäneen lumimyrskyn kourista. East Mountainin luonnonpuistossa järjestetään vuosittain 80 kilometrin pituinen DC Peak 50 -ultrajuoksu.

Tänä vuonna tapahtuma sai kuitenkin vaarallisen käänteen matalien lämpötilojen, voimakkaan lumisateen ja 13 metriä sekunnissa puhaltaneen tuulen vuoksi. Viranomaiset lähetettiin etsimään juoksijoita, kun lumisadetta oli mitattu 30-45 senttiä. Ultrajuoksu keskeytettiin lopulta Farmingtonin kanjonissa. Viranomaiset avustivat kylmyydessä kärsineitä juoksijoita moottorikelkoin ja nelivetoajoneuvoin.

Kaikki juoksijat on sittemmin pelastettu. Osaa heistä hoidettiin hypotermian vuoksi. Moni ultrajuoksuun osallistuneista oli KUTV-uutissivuston mukaan varustautunut koitokseen vain juoksukengin, shortsein ja t-paidoin.