Syysmyräkkä toi lumikaaoksen liikenteeseen – pelastuslaitokselle lukuisia tehtäviä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Suomea koetteli tällä viikolla matalapaineen mukanaan tuoma raju lumimyräkkä. Se aiheutti lukuisia vaarallisia tilanteita liikenteessä etenkin Suomen itä- ja pohjoisosissa. Pelkästään Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai keskiviikkona kello 19 mennessä yhteensä 18 tehtävää, joista 15 oli liikenneonnettomuuksia.

Pelastuslaitoksen mukaan Pohjois-Karjalan uhkaavin tilanne oli Polvijärvellä, jossa linja-auto suistui ojaan. Onnettomuudessa olleista viidestä henkilöstä kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Suurin osa tieltä suistuneista ajoneuvoista oli henkilöautoja.

Itä-Suomen poliisin mukaan koko Itä-Suomessa tapahtui kello 7-18 välisenä aikana yhteensä 54 tieliikenneonnettomuustehtävää. Niistä eniten oli Pohjois-Savossa, jossa poliisi sai yhteensä 27 tehtävää. Vakavilta henkilövahingoilta kuitenkin onneksi lopulta vältyttiin.