Korealainen Squid Game nousi Netflixin jättihitiksi – tuottaa jo satoja miljoonia dollareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eteläkorealainen Squid Game -sarja on noussut nopealla tahdilla jättihitiksi Netflixissä. Dystopiasarjaa katseltiin ensimmäisten 23 päivän aikana vähintään kahden minuutin ajan 132 miljoonalta Netflix-tililtä. Se rikkoi aikaisemmin Bridgerton-draamasarjalle kuuluneen 82 miljoonan katselijan Netflix-ennätyksen.

Netflix on Bloomberg-lehden mukaan arvioinut Squid Gamen tuottavan yhtiölle voittoa noin 891 miljoonan dollarin edestä. Sarjan ensimmäisen kauden tuotanto tuli maksamaan noin 21,4 miljoonaa dollaria. Budjetti oli pieni erityisesti verrattuna suurimpiin Netflix-nimikkeisiin, kuten brittihovista kertovaan The Crown -sarjaan.

Squid Game -sarjassa sadat rahavaikeuksista kärsivät ihmiset saavat kutsun kilpailla valtavasta rahasummasta hengenvaarallisissa peleissä. Sarjan ohjaaja-käsikirjoittaja Hwang Dong-hyukin kerrotaan yrittäneen kaupitella ideaa tuotantoyhtiöille tuloksetta kymmenen vuoden ajan, kunnes Netflix lopulta kiinnostui projektista.