Koululaiset murtautuivat uimahalliin – varastivat skannerin ja virvoitusjuomia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

On olemassa sanonta, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Lauseen uudenlainen väännös kuuluu, että tyhmästä päästä kärsii koko hölmö. Jälkimmäinen luonnehdinta osuu hyvin Lappeenrannassa poliisin tutkinnassa olevaan murtoon.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että Lappeenrannassa murtauduttiin ikkunoita rikkomalla uimahalliin Lauritsalan kaupunginosassa 25.-26. lokakuuta välisenä aikana. Uimahallista oli anastettu alustavan tiedon mukaan skanneri ja virvoitusjuomia. Tässä tapauksessa poikien vanhemmat joutuvat avaamaan lompakkonsa nyörejä tai lapselle tulee kallis lasku tulevaisuuteen maksettavaksi hölmöilystään.

– Anastetun omaisuuden selvittely on poliisilla kesken ja tarkentuu tutkinnan yhteydessä. Poliisi epäilee tekoon kahta alle 15-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta hänellä on vahingonkorvausvelvollisuus, poliisit toteavat mediatiedotteessaan.