Ostitko Verkkokaupasta kameleonttivalaisimen? Poista heti käytöstä

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on varoittanut suositussa Seletti-valaisimessa mahdollisesti piilevästä vaarasta. Verkkokauppa.comissa myydyssä valaisimessa on sähköiskun vaara.

Varoitus koskee kameleontin muotoista Seletti Chameleon Lamp -tuotetta. Tukesin mukaan tuote tulee poistaa käytöstä välittömästi. Valaisimen lampun kannan verkkojännitteiset osat ovat kosketeltavissa lampun ollessa osittain kierrettynä valaisimen lampumpitimeen, mikä tarkoittaa että siitä voi esimerkiksi lamppua vaihtaessa saada sähköiskun.

Tukes kertoo tiedotteessa havainneensa vakavia turvallisuuspuutteita aiemmin myös Seletti-merkkisessä hiirivalaisimessa. Tukes määräsi valaisimia myyneen yrityksen suorittamaan niistä takaisinvedon. Kuluttajia on puolestaan suositeltu poistamaan vaaralliseksi todetut laitteet pois käytöstä ja ottamaan yhteyttä niiden myyjään.