Kerrostalossa voimakas räjähdys Varkaudessa – raju valokuva leviää verkossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Savossa sijaitsevassa Varkaudessa tapahtui sunnuntai-iltana voimakas räjähdys. Räjähdys ja sitä seurannut tulipalo tapahtuivat kerrostalossa Kauppakadulla, aivan kaupungin keskustassa.

Pohjois-Savon pelastuslaitos julkaisi tapahtumapaikalta otetun kuvan, josta paljastuu tuhon laajuus. Osa kerrostalon parveke- ja seinärakenteista sortui räjähdyksen seurauksena. Pelastuslaitoksen mukaan kolme henkilöä pelastettiin rakennuksesta nostolavalla ja yksi pakohuppua käyttäen.

Ylen mukaan mahdollisista kuolonuhreista tai siitä, oliko asunnossa ketään räjähdyshetkellä, ei ole toistaiseksi tietoa. Kaikkiaan kerrostalossa oli yli 10 ihmistä. Asukkaille on järjestetty tilapäinen majoitus.

Räjähdyksen tapahtumapaikkana toimineen huoneiston kerrotaan tuhoutuneen täysin. Poliisi tutkii parhaillaan räjähdyksen syitä.