Tänään tv:ssä: Rohkeudella kuohuttanut Levottomat-elokuva – muistatko vielä kohun?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Televisiossa nähdään 1. marraskuuta yksi 2000-luvun alun puhutuimmista suomalaisista elokuvista. Aku Louhimiehen ohjaama Levottomat herätti ilmestyessään runsaasti kohua rohkean sisältönsä vuoksi. Elokuva esitetään Sub-kanavalla maananataina kello 21.

Levottomat kertoo Mikko Nousiaisen esittämästä Arista, joka harrastaa yhden illan juttuja. Keskiössä on myös Arin kesää viettävä ystäväpiiri, jonka suhde- ja pettämiskuvioita sekä aikuistumiseen liittyvää angstia elokuvassa puidaan. Nousiaisen lisäksi päärooleissa nähdään muun muassa Matleena Kuusniemi, Petteri Summanen, Laura Malmivaara ja Irina Björklund.

Suomalaisen elokuvan uuden nousukauden aikaan ilmestynyt Levottomat sisälsi runsain määrin seksi- ja alastonkohtauksia, minkä vuoksi elokuvaa puitiin tiuhaan tahtiin mediassa. Levottomat nousi myös vuoden 2000 katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi 290 000 katsojalla, ja sen televisioensi-iltaa kerääntyi vuonna 2002 seuraamaan jopa yli 900 000 silmäparia. Levottomat sai myöhemmin myös kaksi jatko-osaa, jotka tosin liittyivät alkuperäiseen elokuvaan vain nimellisesti.