Elon Musk lupasi poistaa nälänhädän 6 miljardilla dollarilla: ”Jos kerrotte miten se tapahtuu”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

CNN julkaisi taannoin artikkelin, jonka mukaan maailman rikkaimman miehen, eli Elon Muskin, omaisuudesta kaksi prosenttia riittäisi poistamaan nälänhädän koko maailmasta. Kommentti oli uutistoimiston mukaan peräisin Maailman ruokaohjelman (WFP) johtaja David Beasley suusta. Sittemmin väite on osoittautunut kyseenalaiseksi. Kohu sai yllättävän käänteen, kun Elon Musk on vastannut kommenttiin Twitterissä.

– Mikäli WFP pystyy selittämään tässä Twitter-ketjussa tarkalleen, kuinka kuusi miljardia dollaria käytetään maailman nälänhädän poistamiseen, myyn heti Teslan osakkeita ja teen sen, Elon Musk lupasi.

Aiemmin kerrottiin, että YK:n alaisuudessa toimivan WFP:n varallisuus oli vuonna 2020 8,4 miljardia dollaria, eikä nälänhätä ole poistunut. Beasley on sittemmin korjannut CNN:n otsikkoa, sillä hänen mukaansa kuusi miljardia dollaria ei ratkaise maailman nälänhätää, mutta se estää geopoliittista epävakautta, massamuuttoa ja säästää 42 miljoonan ihmisen hengen nälkiintymiseltä.

Nähtäväksi jää tapaavatko miehet ja hoitavat maailman nälänhädän pois päiväjärjestyksestä. Elon Musk on vaatinut WFP:n julkaisevan nykyiset tiedot varojen käytöstä rehellisesti ja avoimesti.