Selvitys: Varakkaat aikovat matkustella ensi talvena – suurin osa siirtää reissaamista vielä

Matkailu · Terhi Piiroinen

LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan 14 prosenttia suomalaisista on lähdössä ulkomaanmatkalle tulevan talven aikana. Suurin matkustusinto on hyvätuloisilla, mutta ulkomaanmatkailun uskotaan yleisesti palautuvan koronapandemiaa edeltävälle tasolle tautitilanteen helpottaessa.

Suurin osa suomalaisista aikoo jättää ulkomaanmatkan väliin tulevana talvena, kun 80 prosenttia vastaajista kertoi viettävänsä talven Suomessa. Suurin matkustusinto on vastaajilla, jotka ansaitsevat vuodessa yli 85.000 euroa. Eniten ulkomaille haluavat pääkaupunkiseudulla asuvat, kun taas maaseutukuntien ihmiset nauttivat kotimaasta.

– Suomalaiset matkustavat edelleen kotimaassa, mutta saamiemme vahinkoilmoitusten perusteella matkat ovat syksyn mittaan alkaneet suuntautua yhä enemmän myös ulkomaille. Kaikista matkavahinkoihin liittyvistä yhteydenotoista jo jopa 40 prosenttia koskee ulkomaanmatkoja, arvioi LähiTapiolan korvauspalveluiden asiantuntija Sari Laakso.