Yliopistotutkimus väittää WTC-salaliittoteoriaa todeksi: ”Palosta johtuva sortuminen mahdotonta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

World Trade Center Building 7, eli tutummin WTC 7 -rakennus sortui 11. syyskuuta 2001 kello 17:20. Viranomaiset ovat väittäneet sortumisen johtuneen rakennuksessa olevasta tulipalosta. Asiantuntijat ovat väitelleet rakennuksen romahtamisen syistä jo 20 vuotta. Vuonna 1987 valmistunut WTC 7 sijaitsi New Yorkissa noin 110 metrin päässä samana päivänä tuhoutuneita kaksoistorneja.

Rakennus oli teräsrunkoinen ja 47-kerroksinen. Siellä sijaitsi CIA:n, Yhdysvaltain puolustusministeriön, rahoitustarkastuksen ja veroviraston toimintoja. Virallisen selvityksen mukaan rakennus tuhoutui tulipaloista alkunsa saaneesta ketjureaktiosta, joka johti rakennuksen sortumiseen.

Tutkimuksen tehnyt National Institute of Standards and Technology (NIST) ei julkaissut vuoden 2008 tehdyn tutkimuksensa yksityiskohtia, koska viraston mukaan se voisi vaarantaa yleisen turvallisuuden. NIST on yhdysvaltalainen kauppaministeriön alainen virasto, jonka tehtävänä on kehittää ja edistää mittaustekniikoita, standardeja ja tekniikkaa.

Alaskan Fairbanksin yliopisto on nyt toteuttanut uuden tutkimuksen, jonka mukaan tulipalosta johtuva sortuminen on mahdotonta rakennuksessa, joka on samalla tavalla teräsrunkoiseksi rakennettu kuin WTC 7. Professori ja rakennus- ja ympäristötekniikan osaston puheenjohtaja tohtori Leroy Hulseyn mukaan rakennus on täytynyt räjäyttää hallitusti. Tulokset on julkaistu kaikkien luettavaksi.

– Ainoa, mikä on voinut saada rakennuksen romahtamaan videolle kuvatulla tavalla on yhtäaikainen ja jokaisen 17. kerroksen alapuolella olevan tukipilarien pettäminen, Hulsey on laskenut ja jättää oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi räjähteiden asentamisen rakennukseen.