Robotti paistaa täydellisiä ranskalaisia perunoita – tähän ei ihminen kykene

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

White Castle -pikaruokaketju on hankkinut uuden työntekijän, jonka väitetään paistavan maailman parhaita ranskalaisia perunoita. Kyseessä on Flippy-niminen robotti. Ihmisen työ saattaa häiriintyä ravintolan keittiössä kiireen tai muun viivästyksen takia, mutta Flippy tekee tasaista suorittamista tunnista toiseen.

Flippya on testattu yhtiön chicagolaisessa ravintolassa ja se on korvattu aiempaa pienempään versioon. Nyt White Castle suunnittelee hankkivansa samanlaisen robotin ainakin kymmeneen yhtiön 360 ravintolasta. Kone on Miso Robotics -yhtiön rakentama, CNN uutisoi.

Seuraavaksi testataan kanansiipiä paistavaa robottia. Robottien hyödyntäminen ravintolamaailmassa on vielä suhteellisen uutta. Teknologia on kuitenkin apuna jo teollisuudessa sekä logistiikassa laajamittaisesti.