Huikea ennätys: Nainen juoksi 95 maratonia 95 päivässä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korona-aika oli joillekin ihmisille muutakin kuin vain kotona istumista. Yhdysvaltojen Vermontista kotoisin oleva Alyssa Clark päätti käyttää ylimääräisen ajan hurjan urheiluennätyksen rikkomiseen.

Italiassa pandemian puhkeamisen aikaan asunut Alyssa Clark oli harjoitellut kesän maratonjuoksuja varten, mutta rajoitusten vuoksi ne peruttiin. Clark päätti juosta maratonin elin noin 42 kilometrin pituisen matkan päivittäin. Hän odotti projektin kestävän noin 15 vuorokautta, mutta päätyikin juoksemaan 95 maratonia 95 päivässä.

96 maratoninsa Clark päätti keskeyttää huonovointisuuden vuoksi. Hän tajusi Williams Record -lehden mukaan myöhemmin kärsineensä koronavirustartunnan oireista.

Clark tuli tempauksensa myötä tehneeksi jotain ennennäkemätöntä. Guinnessin ennätystenkirja on nimittäin vahvistanut hänen rikkoneen useimman peräkkäisinä päivinä suoritetun maratonjuoksun maailmanennätyksen.

 

https://www.instagram.com/p/CScY8hGJQ81/