Linnan juhlia ei järjestetä perinteisessä muodossa – tilalla 200 vieraan juhlavastaanottoViihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlia ei järjestetä tänäkään vuonna perinteisessä muodossa. Sen sijaan Presidentinlinnassa järjestetään juhlavastaanotto, johon osallistuu noin 200 vierasta. Tilaisuus televisioidaan itsenäisyyspäivänä kello 19:15-22:00. Presidentti Sauli Niinistö kertoi itsenäisyyspäivön vastaanoton järjestelyistä keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Paikalle saapuu noin 200 vierasta puolisot mukaan lukien. Erityisasemassa juhlavieraiden joukossa on tänä vuonna terveydenhuollon henkilöstö. Vastaanoton pukukoodina on normaalista poikkeavasti tumma puku, jotta kutsutut voisivat osallistua tilaisuuteen nopealla aikataululla. Vakioveraiden sijaan suurin osa kutsutuista on ensikertalaisia. Lotille ja veteraaneille järjestetään oma erillinen tapaamisensa ennen itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Niinistön mukaan itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestelyjä on muutettu syksyn aikana, ja muutoksia saattaa tulla vielä lähempänä ajankohtaa. Kättelyä juhlissa ei ole, ja vasta myöhemmin selviää, tanssitaanko tilaisuudessa. Paikalla on kuitenkin tarjoilu ja musiikkiesityksiä. Kanslia antaa vieraille suosituksen tulla paikalle kahdesti rokotettuna tai alle 48 tuntia aikaisemmin saadun negatiivisen koronatestituloksen kanssa. Juhlavastaanoton kutsuja ei vielä toistaiseksi ole lähetetty.