Voititko sinäkin Dysonin hiustenkuivaajan? Huijaus leviää sosiaalisessa mediassa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet Instagramin käyttäjät ovat törmänneet viime päivinä jopa harvinaisen laajasti levinneeseen huijaukseen. Siinä Instagram-käyttäjien väitetään voittaneen Dyson-merkkisen hiustenkuivaajan. Huijaus leviää valetileillä, joiden julkaisuissa näkyy kuva kädessään hiustenkuivaajaa ja kuittia pitelevästä naisesta.

Yhden julkaisun kommentteihin on merkitty kymmeniä käyttäjiä, joiden väitetään voittaneen laitteen. Kyseessä on kuitenkin huijaus, jolla ihmisiä yritetään saada luovuttamaan pankkitietonsa huijareille. Bottitilien avulla toteutettavat vastaavanlaiset huijaukset ovat yleisiä Instagramissa.

Käyttäjän yksityisyys ja pankkitilin turvallisuus eivät ole vielä vaarassa, vaikka hänet olisikin merkitty huijausjulkaisuun. Sen sijaan julkaisun linkkejä ei tule lähteä availemaan, eikä epäilyttäville sivustoille tai tahoille kannata ainakaan antaa pankki- tai korttitietoja tai muutakaan yksityistä tietoa.