USU: Suomalaisten lahjoitusinto kasvanut – muutos tapahtui korona-aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten into lahjoittaa rahaa vaikuttaa kasvaneen korona-aikana. Uutissuomalaisen mukaan lahjoitusten lisääntyminen on näkynyt keräyksien tuloksissa jopa kymmenien prosenttien kasvuna.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen lahjoitettiin vuonna 2020 noin 2,9 miljoonaa euroa. Määrä on yli 1,5 kertaa enenmmän kuin aiempina parhaimpina vuosina. Pelastusarmeijan Joulupata -keräykseen saatiin puolestaan vuona 2020 lahjoituksia 25 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Myös esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin varainhankinnan tuotot kasvoivat vuonna 2020 6,4 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n puheenjohtaja Leena Poutanen kertoo kansainvälisten tilastojen osoittavan erityisesti yksityislahjoittamisen ja kertalahjoittamisen lisääntyneen koronavuoden aikana. Hänen mukaansa humanitääriseen työhön tehtävien lahjoitusten lisääntyminen on selvästi koronan mukanaan tuoma ilmiö.