Rötössarja paljastui Oulaisissa – kaupungille jättivahingot laskutushuijauksella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitoksen talousrikostutkintayksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa tutkittiin Oulaisten kaupungin laskutuksessa tapahtunutta epäiltyä törkeää petosta. Tapahtumat kohdistuvat vuosille 2010-2021. Laskutusepäselvyydet paljastuivat kaupungin omissa tarkastuksissa.

Kyse on ollut siitä, että rakennusliikkeen epäiltiin laskuttaneen ylisuuria tai jopa kokonaan tekaistuja laskuja rakennuskohteista. Näillä väärillä laskuilla epäillään aiheutetun Oulaisten kaupungille noin 1,6 miljoonan euron vahingot. Epäiltynä on Oulaisten kaupungin teknisen lautakunnan ja tarkastuslautakunnan entinen jäsen.

Lisäksi epäillyn on kerrottu olleen yrittäjäyhdistyksen hallituksessa, yrittäjäjärjestön puheenjohtaja ja Suomen yrittäjien hallituksessa varapuheenjohtajana. Lisäksi henkilö oli kansanedustajaehdokkaana pari vaalikautta sitten. Poliisi on saanut valtaosan rikoshyödystä takaisin turvaamistoimilla. Törkeän petoksen lisäksi esitutkinnassa on tutkittu virka- ja lahjontarikoksia. Seuraavaksi juttu siirtyy syyteharkintaan.