Sonyn patentti paljastaa: Keksintö yhdistää peliohjaimen ja älypuhelimen

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony kehittelee ohjainta, joka yhdistäisi perinteisen Playstation -ohjaimen älypuhelimeen. Asia on käynyt ilmi verkkoon vuotaneesta Sonyn patenttihakemuksesta.

Patenttihakemuksen perusteella Sonyn keksintö koostuu osista, jotka muistuttavat päällisin puolin Playstation 4 -konsolin Dualshock-ohjaimen puolikkaita. Älypuhelin asennettaisiin niiden väliin toimittamaan ruudun ja kosketuslevyn virkaa.

VGC -sivuston mukaan keksintö olisi tarkoitettu Playstation -pelien pelaamiseen älypuhelimella Remote Play -ominaisuuden kautta. Uudemmat Playstation -ohjaimet on jo jonkin aikaa ollut mahdollista yhdistää mobiililaitteisiin Bluetoothin avulla. Sonyn on myös tiedetty suunnittelevan panostavan tulevaisuudessa mobiilipelaamiseen.