Turun ratikkahanke etenee: Reitti saattaa kulkea Tuomiokirkon kautta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingissä on spåra, Tampereella on ratikka ja Turussa saattaa kohta olla raitsikka. Julkisiin kulkuneuvoihin on panostettu aiempaa suuremmalla pieteetillä isommissa kaupungeissa. Joukkoliikenteen avulla voidaan vähentää yksityisautoilua kaupunkialueella.

Turun kaupunki laatii parhaillaan raitiotien yleissuunnitelmaa välille Satama-Kauppatori-Varissuo. Nyt on ryhdytty pohtimaan, voisiko linja kulkea Turun Tuomiokirkontorin kautta. Tämä linjaus olisi vaihtoehto aikaisemmalle peruslinjaukselle, joka kulkee Hämeenkadun ja Uudenmaankadun liittymän kautta.

– Tuomiokirkkolinjauksen selvittämisestä on päätetty raitiotien ohjausryhmässä kaupungin pormestaristolta tulleen aloitteen pohjalta. Raitiotien rakentaminen edellyttää perusteellisia arkeologisia kaivauksia, koska linjaukset joka tapauksessa sijaitsevat kaupungin historiallisessa ytimessä. Kaivausten ja muiden työaikaisten järjestelyjen toteuttaminen parhaalla mahdollisella tavalla edellyttää vaihtoehtojen tarkastelua, ohjausryhmän puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen selventää.