Kuningatar Elisabetin puhelin salattu – ottaa puheluita vain kahdesta numerosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningatar Elisabet II on viettänyt syksyllä sairauslomaa viikkojen ajan. Arvovaltaisen naisen terveydentila on huolestuttanut, mutta hän tiedottaa voinnistaan lähinnä hovin tiedottajan kautta. Kuningataren puhelimeen on turha kenen tahansa mahdotonta soitella.

Kuningatar Elisabetilla on tarkkaan valvottu matkapuhelin, joka on käytössä vain erityistilanteissa. Matkapuhelimeen on asennettu ohjelmisto, mikä estää tietomurtoja ja hakkerointia. Kuningatar Elisabetilla on ainoastaan kaksi numeroa, joihin hän takuuvarmasti vastaa aina ja kaikkialla. Toinen on hänen tyttärensä prinsessa Anne ja toinen on hevosurheilusta tuttu kilpailupäällikkö John Warren, Royally Us -podcastissa kerrotaan.

Kuninghatar Elisabet määrättiin hiljattain kahden viikon pituiselle sairauslomalle, mutta sairauslomaa jatkettiin pian sen jälkeen venähtäneen selän vuoksi. Hän joutui jo aiemmin perumaan työtehtäviään sairausloman vuoksi. Hän on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki ja istunut vallassa ensi vuonna yhteensä 70 vuotta.