Paras lahja isovanhemmalle: Älypalovaroitin ilmoittaa myös sukulaisille

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nyt vietettävän Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten paloturvallisuudesta välittäminen Ajatus isovanhempien paloturvallisuuden varmistamisesta älypalovaroittimen avulla on houkutteleva. Tänä vuonna annetaan joululahjaksi jo ennakkoon turvallisuutta.

Älypalovaroitin tarkoittaa, että kattoon asennettavan palovaroittimen lisäksi puhelimeen asennetaan sovellus. Sen jälkeen puhelimesta voi testata palovaroittimen toiminnan ja puhelin hälyttää, kun varoitin tunnistaa palon. Älypalovaroittimen palvelut voivat olla erinomaisia, mutta ennen hankintaa kannattaa perehtyä muutamiin seikkoihin.

Parhaimmillaan älypalovaroitin tunnistaa alkavan palon, ja varoittimen puhehälytys ohjaa asukkaita pois vaarallisesta tilanteesta. Älytoimintojen avulla saadaan esimerkiksi valot eteiseen, jotta sitä kautta näkee poistua ja saadaan katkaistua virrat kodin muista sähkölaitteista.

Älypalovaroittimen älyominaisuuksien käyttö vaatii aina langattoman yhteyden ja internet-liittymän. Jos omat tekniset taidot eivät ole kovin korkealla tai tekniikka ei erityisemmin kiinnosta, älypalovaroitin saattaa koitua turhaksi hankinnaksi. Silloin ihan perinteinen palovaroitin on parempi valinta.