Tampereen taideratikka aloittaa liikennöinnin – hohtavat teokset ihastuttavat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella on joulukuusta alkaen mahdollista matkustaa tavanomaista näyttävämmässä ratikassa. Tampereen taideratikka alkaa liikennöimään 8. joulukuuta seuraavien kahden ja puolen vuoden ajan. Teokset vaihtuvat puolen vuoden välein.

Ensimmäiseksi taideratikan kyljissä nähdään Mari Hyden pimeässä hehkuva The Glow -teos. Yhteensä teoksia nähdään viisi kappaletta. Muut taideratikan vaihtuvat teokset ovat Milla Vuorelan 151 matkustajaa, Juliana Hyrrin Paratiisiratikka, Teemu Raudaskosken Värivirta ja Tomi Ivalon Matkalla järvien välissä.

Taideratikan teokset valittiin yleisöäänestyksessä syyskuussa 2021. Taideratikan mahdollistavat Tampereen kaupunki, Lumme Energia, OP Tampere sekä Vincit Oy ja Tampereen Raitiotie Oy. Ratikan taiteen avajaiset järjestetään Yo-talolla lauantaina 11. joulukuuta kello 13-14.30, ja sitä on mahdollista seurata suorana lähetyksenä netissä Tampereen ratikan sivuilla.