Helsingin kouluissa jaetaan ilmaisia kuukautissuojia

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin kaupunginvaltuusto on aloittanut maksuttomien kuukautissuojien jakelua koskevan kokeilun. Kuukautissuojia jaetaan nuorille Helsingin perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Kokeilun taustalla on vihreiden Alviina Alametsän, Amanda Pasasen ja Fatim Diarran aloite.

Heidän lisäkseen 21 muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen mukaan kuukautisköyhyys koskee Suomessa monia mestruoivia ihmisiä. Kuukautisvälineisiin kuluvan summan kerrotaan voivan muodostaa vähävaraisille merkittävän osan kuukauden tai viikon budjetista. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla pohditaan seuraavaksi kokeilun tarkempaa toteuttamistapaa.

Ylen mukaan ilmaisten kuukautissuojien jakamista on kannatettu Helsingin nuorisoneuvoston toimesta. Ilmaisia kuukautissuojia on aikaisemmin alettu jakamaan Skotlannissa. Asiaa koskeva lakiesitys hyväksyttiin maan parlamentissa marraskuussa.