Suomalainen Drop laajentaa Ruotsiin – esitteli odotetun mustan ulkoaltaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen ulkoallasvalmistaja Drop aloittaa tuotteidensa myynnin Ruotsissa yhteistyössä Hydropool Sverigen kanssa. Strategisen yhteistyön odotetaan hyödyttävän molempia osapuolia, koska sen seurauksena sekä tuotemallisto että myyntiverkosto laajenevat. Drop ja Hydropool ovat molemmat vahvasti kasvuhakuisia yrityksiä. Drop on onnistunut kasvamaan nopeasti ja pyrkii saamaan 15 prosentin markkinaosuuden Suomen poreallasmarkkinoista. Hydropoolin tavoite on olla johtava jälleenmyyjä Ruotsin poreallasmarkkinoilla vuoteen 2025 mennessä.

– Huomasimme heti jakavamme samat visiot ja tavoitteet, mikä on ratkaisevan tärkeää yhteistyön menestymisen kannalta, toteavat Hydropool Sverigen toimitusjohtaja Niclas Janzén ja Drop Design Poolin toimitusjohtaja Ilkka Haapaniemi.

Drop-allas

Drop on aloittanut Suomessa suunniteltujen ja valmistettujen altaidensa myynnin Ruotsissa erittäin vahvasti, mikä on varsin harvinaista suomalaiselle designyritykselle haastavassa Ruotsin markkinassa. Tuore yhteistyösopimus antaa Hydropool Sverigelle yksinoikeuden edustaa Dropin porealtaita ja muita tuotteita Ruotsissa. Hydropool on tällä hetkellä yksi Ruotsin suurimmista ulkoporeallasketjuista. Hydropoolin tavaramerkillä myydyt tuotteet ovat hintaluokassaan eksklusiivisia, ja sen vuoksi tavaramerkki on yksi markkinoiden suurimpia Ruotsissa. Avaus Ruotsin markkinoilla on ensimmäinen askel kohti vahvaa jälleenmyyntiverkostoa koko Euroopassa

– Saimme Kölnissä lokakuussa järjestetyillä Aquanale-messuilla erittäin myönteistä palautetta Keski-Euroopasta, ja olemme sen vuoksi aloittaneet neuvottelut jälleenmyyntiverkoston laajentamisesta myös moneen muuhun maahan, Haapaniemi kertoo.

Drop-allas

Uusien markkinoiden avaamisen lisäksi Drop on panostanut tuotekehitykseen ja on tänään lanseerannut uuden Drop Black -tuoteperheen. Designpalkintoja voittaneen Dropin koko mallisto, niin puu- kuin sähkölämmitteiset altaat, on jatkossa saatavilla upealla grafiitinmustalla värillä. Drop Design Pool Oy on vuonna 2009 perustettu designalan yritys, joka myy ulkoaltaita ja designtulia. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 on yli 5 miljoonaa euroa, ja se työllistää 8 henkilöä. Pisaranmuotoinen, luonnosta inspiraationsa saanut Drop-allas on suunnittelija Nikolai Ruolan käsialaa, ja se sai vuonna 2015 Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Vuoden Designteko -palkinnon.