Tampere-Pirkkalasta AirBalticin kotikenttä – lentoja Rodokselle, Frankfurtiin ja Kööpenhaminaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoyhtiö AirBaltic avaa kuusi uutta lentoreittiä Tampere-Pirkkalan lentokentältä. Yhtiö perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen base-kotikenttänsä. Kentälle sijoitetaan alkuvaiheessa yksi lentokone.

AirBaltic lentää Tampereelta toukokuusta alkaen kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon. Yhtiö tulee myös lentämään kahdesti viikossa Málagaan ja Rodokselle. Tällä hetkellä AirBaltic operoi Tampereelta Riikaan.

– Tämä on iso asia alueellemme, ja toivotammekin airBalticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle. Uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään, kuvaili Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

– Olemme lentäneet suoria lentoja Riikasta Tampereelle jo lähes viiden vuoden ajan. Päätöksemme sijoittaa yksi koneistamme Tampereelle on merkki vahvasta sitoutumisestamme tähän kaupunkiin. Ratkaisu tarjoaa yhä sujuvampia ja edullisempia matkustusvaihtoehtoja monille suomalaisille matkustajille, kertoi AirBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.