Koronan kotitestien myynti kasvaa – hintaa halutaan nyt laskea

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen kotitestien kysyntä käy nykyään kuumana. Testien myynnin on paljastettu kasvaneen viime kuukausien aikana päivittäistavarakaupoissa merkittävästi. S-ryhmän edustaja kertoo STT:lle kotitestien kysynnän lähes nelinkertaistuneen kuluneiden viiden viikon aikana.

Päivittäistavaraketju Keskon mukaan koronatestit ovat loppuneet tällä viikolla kesken monista ketjun kaupoista. Kaupparyhmien edustajien mukaan kysyntään kyetään kuitenkin vastaamaan. Valtiovarainministeri Annikka Saarikon mukaan koronan kotitestien hintaa on tarkoitus laskea.

Saarikko kirjoitti Twitterissä uskovansa, että esitys kotitestien 24 prosentin arvonlisäveron poistamisesta saadaan eduskuntaan vielä ennen joulua. Saarikko kertoi keskiviikkon Ylen A-studiossa testien kehittyneen luotettavimmiksi, minkä vuoksi niiden merkitystä tulisi korostaa.