Joulupukin kuuma linja käy jälleen kuumana – vastannut lapsille jo 30 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulupukin Kuuma linja on vuosien saatossa noussut yhdeksi Suomen television rakastetuimmista jouluperinteistä. Jouluaattona estettävässä ohjelmassa lapset pääsevät juttelemaan studiossa päivystävälle Joulupukille. Joulumieltä jaetaan esimerkiksi lähettämällä terveisiä sukulaisille ja ystäville.

Tänä vuonna Joulupukin puhelinlinjat käyvät kuumana jo 30. kertaa. Joulupukin Kuuma linja esitettiin nimittäin ensi kertaa vuonna 1991 osana Joulupaketti-ohjelmakokonaisuutta. Perinteisesti lähetys kulminoituu niin ikään jouluperinteeksi muodostuneeseen Lumiukko-animaatioelokuvan esitykseen.

Koronatilanteesta johtuen Joulupukin Kuuma linja toteutetaan Iltalehden mukaan tänä vuonna poikkeusjärjestelyin. Ohjelman vastaavan tuottajan mukaan ihmiset olivat viime vuonna mahdollisimman vähän kontaktissa lähetyksen aikana, ja tänä vuonna turvallisuus voidaan varmistamaan myös pikatestein.

Joulupukin Kuuma linja nähdään 24. joulukuuta Yle TV2 -kanavalla kello 8:00 alkaen. Puheluiden lisäksi omia joulutervehdyksiä voi lähettää myös internetin kautta.