Suuri askel ihmiskunnalle: James Webb -teleskooppi laukaistiin avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on tänään ottanut suuren askeleen, joka voi tuoda uutta tietoa avaruuden salaisuuksista ja esimerkiksi muissa aurinkokunnissa sijaitsevista eksoplaneetoista. Tänään iltapäivällä Suomen aikaa avaruuteen lähetettiin James Webb -teleskooppi, joka on maksanut noin yhdeksän miljardia euroa.

Ranskan Guayanasta joulupäivänä laukaistu avaruusteleskooppi on laajan kansainvälisen yhteistyön tulos, sillä siinä ovat olleet mukana avaruusjärjestöt Yhdysvalloista, Euroopasta ja Kanadasta. Teleskoopin toivotaan tuovan ihmiskunnalle lisätietoa kaukaisemmista avaruuden osista ja maailmankaikkeuden synnystä.

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa seurasivat teleskoopin laukaisua ja avaruusmatkan alkua suorassa nettilähetyksessä. Laukaisu ja sen jälkeiset tapahtumat onnistuivat ja teleskooppi käynnistyi lopulta avaruudessa jatkaakseen matkaa itsekseen kohti kiertorataansa noin 1,5 miljoonan kilometrin päässä maapallosta.