Jokereiden ja Dinamo Minskin ottelussa soi väärä kansallislaulu – Amanda Harkimo pahoittelee

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Jokerit ottivat keskiviikkona mittaa Valkovenäjän Dinamo Minskistä Hartwall-areenalla pelatussa KHL-liigan ottelussa. Tapahtuman alussa koettiin hämmentävä hetki, sillä Valko-Venäjän hymnin sijaan areenalla soi väärä musiikki.

Valko-Venäjän kansallislaulun sijaan ottelussa kuultiin Tyynellä valtamerellä sijaitsevan Palaun valtion kansallishymni. Jokerit on sittemmin julkaissut tiedotteen, jossa joukkue ja seuran DJ Amanda Harmkimo pahoittelevat virhettä.

– Tajusin, että pelaamme valkovenäläistä joukkuetta vastaan vasta siinä vaiheessa, kun kuuluttaja pyysi yleisöä nousemaan kansallishymnien ajaksi. Tässä kohtaa menin paniikkiin ja etsin tietokoneeltani hymniä sanoilla ”BEL, Valko-Venäjä”, mutta en saanut tuloksia. Kirjoitin perään ”anthem” ja viimeisenä ”Belarus”. Tässä vaiheessa hallissa oli ollut hiljaista jo pidemmän aikaa ja soitin lopulta hymnin, joka oli ainoana tarjolla hakukentässäni, Harkimo kertoo.

– Olen soittanut Valko-Venäjän kansallishymnin monta kertaa, mutta nyt en löytänyt sitä, enkä voi ymmärtää, miksi näin kävi. Soitin väärän hymnin ja olen virheestäni todella pahoillani. Oikea hymni oli soittolistallani koko ajan nenäni edessä nimellä ”BLR”. Menin paniikkiin, Harkimo jatkaa.

Tapahtunutta anteeksi pyytävä Amanda Harkimo kertoo tehneensä ison virheen, jonka ajoitus oli huono. Hänen mukaansa Jokereiden organisaatiolla tai muilla ei ollut osuutta asiaan. Harkimon mukaan tarkoituksena ei ollut olla epäkunnioittava maata tai kansallishymniä kohtaan, eikä hän sekoittaisi politiikkaa ja urheilua keskenään.