Suomalaisten eniten rakastamat jouluelokuvat listattiin – ykkösenä tuttu animaatioelokuva

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiskodeissa vietetään joulua tuttujen sesonkiin liittyvien suosikkielokuvien parissa. Tämä selvää äänilaitevalmistaja Sonosin teettämästä tuoreesta kansainvälisestä tutkimuksesta. Siinä perehdyttiin muun muassa suomalaisten joulutottumuksiin.

Suomalaisten eniten rakastama jouluelokuva on tutkimuksen perusteella brittiläinen animaatioelokuva Lumiukko, joka nähdään televisiossa jälleen jouluaattona. Toiselle sijalle nousi Yksin kotona -elokuvasarjan ensimmäinen osa. Kolmanneksi suosituin jouluelokuva suomalaisten keskuudessa on suomalais-unkarilainen animaatioelokuva Joulupukki ja noitarumpu.

Tutkimuksen perusteella suomalaisten joulu koostuu rentoutumisesta sekä perheen ja ystävien kanssa vietetystä ajasta. 79 prosenttia kertoi aikovansa nauttia joulun pyhinä hyvästä ruoasta ja juomasta, 66 prosenttia viettää aikaa läheisten kanssa ja 39 prosenttia aikoo katsella sarjoja sekä elokuvia.

Tutkimuksessa myös selvisi, että 43 prosenttia sumalaisista viettää viihteen parissa noin 3-5. tuntia päivässä ja 29 prosenttia 1-2 tuntia päivässä. Suomalaisten joulutottumuksia selvittävän tutkimuksen toteutti YouGov. Siihen osallistui yli 1 000 vastaajaa eri puolilta Suomea.