Tässä ovat Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija – onnittelut Kim Päivistölle ja Henna Kolehmaiselle

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija valittiin viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa Viinikylä-tapahtumassa. Tänä vuonna vuoden kokki -tittelin sai Helsingin Ravintola Inarissa työskentelevä Kim Päivistö ja vuoden tarjoilija -tittelin Ravinteli Huberissa Tampereella työskentelevä Henna Kolehmainen.

Kim Päivistö kertoo osallistuneensa Vuoden Kokki -kilpailuun kolmatta kertaa ja päässeensä finaaliin toista kertaa. Kokin mukaan voitto tuli hänelle itselleen yllätyksenä, sillä hän ei pitänyt suorituksiaan finaalin ensimmäisenä päivänä vahvana. Päivistö kertoo odottavansa uusia kontakteja sekä tuttavuuksia alalta ja pääsevänsä tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä.

Henna Kolehmainen kuvailee olevansa niin ikään iloisesti yllättynyt voitosta ja odottavansa innolla tulevaa edustusvuotta. Hän kertoo olleensa mukana Vuoden Tarjoilija -kilpailussa toista kertaa. Hän toteaa edessään olevan varmasti jännittävä vuosi, sillä hän ei osannut odottaa saavansa kultamitalin.

Vuoden Kokki -voittaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 euron apurahalla. Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro -tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa.