Haluatko etätyöpaikan? Näillä aloilla eniten tarjontaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etätyömahdollisuudet ja kiinnostus niitä kohtaan ovat kasvaneet sekä millä aloilla on runsaasti paikkariippumatonta työtä. Duunitorin asiantuntija pohtii, miten etätyön yleistyminen haastaa työnantajia.

Vuonna 2021 Duunitorilla julkaistiin noin 34.000 työpaikkailmoitusta, joissa kerrottiin etätyömahdollisuudesta. Etätyöilmoitusten määrä kasvoi viime vuonna 89 prosenttia verrattuna vuoteen 2020. Osassa avoimista työtehtävistä työ tapahtuu kokonaan ja osassa osittain etänä.

Eniten etätyömahdollisuuksia on ollut myynnin ja kaupan alalla ja taloushallinto- ja pankkialalla. Muista aloista etätöitä tarjottiin runsaasti muun muassa konsulteille, lakialalla, it-alalla ja henkilöstöalalla. Duunitorin johtava työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto kertoo, että etätyön haasteina ovat johtaminen ja yhteenkuuluvuuden tunne. Vanhanaikainen johtamiskulttuuri ja etätyö sopivat huonosti yhteen.

– Etätyöhön siirtyminen on varmasti ollut vaikeaa työpaikoilla, joiden johtamiskäsitykset ovat korostaneet valvontaa ja kontrollia. Etätyö ei toimi ilman luottamusta, hän muistuttaa.