Yrittäjät nousivat vastarintaan – somekampanja kritisoi perusteettomia rajoituksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset yrittäjät varsinkin ravintola- ja tapahtuma-alalla ovat kritisoineet koronakriisin alusta saakka Sanna Marinin johtaman hallituksen asettamia rajoituksia, joille ei ole esitetty lääketieteellisiä perusteita. Nyt tuorein rajoituskierros on saanut aikaan #NYTRIITTÄÄ -ilmiönä, joka näkyy verkossa ja ravintoloissa.

Monet sosiaalisen median käyttäjät ja kaupunkien keskustoissa kävelleet ovat huomanneet miten #NYTRIITTÄÄ -teema on näkynyt laajasti. Ravintoloitsijat ja tapahtuma-alan ammattilaiset ovat lähteneet sankoin joukoin osoittamaan suomalaisille, että näitä toimialoja kurittavat rajoitukset ovat perusteettomia.

Alunperin ilmiön oli määrä kestää vain perjantain, mutta se leviää kuitenkin yhä edelleen nopeasti. Ilmiön alulle pannut Aurora Estate nimittää suosiota jo suureksi hyökyaalloksi, jota on vaikea pysäyttää. Lauantai-iltapäivään mennessä jo yksin Instagramissa oli jo yli 5 000 tämän teeman mukaista julkaisua ja määrä kasvaa yhä.

Ravintola-, kulttuuri- ja tapahtumaväen syyttävä sormi osoittaa pääministeri Sanna Mariniin ja ministeri Krista Kiuruun, jotka ovat halunneet pitää päätösvallan ravintoloiden rajoituksista tiukasti itsellään valtioneuvostossa.

– En suoraan väitä tätä korruptioksi, mutta on se nyt mielessä käynyt. Että täällä me eletään peräpohjolassa ja tehdään just niin kuin sanotaan. Mulle riittää, julkkiskokki ja yrittäjä Akseli Herlevi kirjoittaa.

– Ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, että todellisuudessa kyseessä on silmänkääntötemppu, jolla näytetään, että jotain tehdään jotta kansalta saataisiin kerättyä ääniä vaaleissa ja hyväksyntää toimiin. Minun silmissä tämä on poliittista huoraamista sen oksettavimmassa muodossa. Muiden uhraaminen oman edun tavoitteluna on äärimmäinen tapa toimia ja se on myös verrattavissa narsismiin, ravintolayrittäjä Arto Rastas kirjoittaa.