Floridalaisille jaettiin hämmentävä varoitus: ”Varokaa putoavia liskoja”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhan sanonnan mukaan sää on joskus niin huono, että taivaalta sataa kissoja ja koiria. Yhdysvaltojen Floridassa on sen sijaan viime päivinä puhuttu taivaalta satavista liskoista, eikä kyseessä ole suinkaan kielikuva. Etelä-Floridaa koetelleiden tavanomaista kylmempien ilmojen vuoksi paikallisessa säätiedotuksessa annettiin jokseenkin epätavallinen varoitus.

Ihmisiä kehotettin varomaan mahdollisesti päälle putoavia iguaaneja. Puihin kiivenneet matelijat saattavat nimittäin kylmien ilmojen vuoksi pudota alas elottoman oloisina. Kylmän ilman kangistaman iguaanit eivät ole ainakaan kaikissa tapauksissa kuolleita. Kylmäveriset matelijat vaipuvat kylmillä keleillä horrokseen, josta ne toipuvat sään lämmetessä. Paikallisia on kehotettu välttämään horroksessa olevien matelijoiden koskemista.