Lapsi ja isoisä saivat hämmentävän saaliin – kaksi tarkkuuskivääriä kanavan pohjasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Magneettikalastus on harrastus, jossa vedestä etsitään metalliesineitä siiman päässä olevan magneetin avulla. Toisinaan syvyyksistä voi löytyä yllättäviäkin esineitä, kuten Yhdysvaltojen Floridassa saatiin taannoin huomata.

Duane Smith oli katsellut Youtubessa videoita magneettikalastuksesta ja päätti kokeilla sitä 11-vuotiaan lapsenlapsensa kanssa. Kaksikko pudotti kahden kilon painoisen magneetin Miamin lähellä sijaitsevaan kanavaan aarteiden toivossa. He nostivat vedestä kaksi .50 kaliiperin Barrett-tarkkuuskivääriä.

– Saaliiksemme päätyi 900 gramman edestä romurautaa ja 18 kilon edestä aseita, 61-vuotias Smith kuvaili Miami Herald -lehdelle.

Aseet eivät olleet ladattuja, eikä vedestä löytynyt niiden ammuksia. Smithin huolen kuitenkin herätti se, että kiväärien sarjanumerot oli mahdollisesti rikolliseen toimintaan viittaavasti viilattu pois. Mies luovutti vedessä niiden kunnon perusteella melko lyhyen ajan olleet aseet poliisille.