Tampereen Ratikan puolen vuoden saldo – viisi miljoonaa matkaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereen Ratikka on liikennöinyt puoli vuotta. Viime vuoden kevään koeliikenne mukaan lukien Ratikkamatkoja on tehty tällä hetkellä viisi miljoonaa kappaletta. Marraskuu on ollut tähän mennessä matkustajamäärien suhteen vilkkain kuukausi.

– Liikennöinti on sujunut äärimmäisen hienosti. Runsasluminen talvikaan ei ole menoa haitannut, kalusto on toiminut odotetusti ja liikennöinti on täsmällistä. Ainakin sosiaalisen median mukaan matkustajat ovat tyytyväisiä, sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Matkustajamäärien lisäksi täsmällisyys on Tampereen Ratikalle merkittävä mittari. Ratikan luotettavuusprosentti on kuluneiden kuukausien ajalta 99,71. Liikennöinnin aikana on ajettu 90.554 lähtöä, joista peruttuja lähtöjä on ollut 270.

– Matkustajat ovat omaksuneet todella hienosti Ratikalla liikkumisen pelisäännöt ja ratikka-arki rullaa hyvin. Oleellisinta on pitää huolta, että matkaoikeus on vahvistettu kortinlukijassa joka matkalla ja varmistaa oma turvallisuus istumalla tai pitämällä seistessä kiinni tangosta tai lenkistä, Tampereen Ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala VR:ltä kiittää.