YLE: Kela-kortti voi olla pian historiaa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes jokaisella suomalaisella on Kela-kortti. Korttia on käytetty perinteisesti muun muassa apteekeissa Kela-korvauksen saamiseksi lääkkeistä. Lähitulevaisuudessa Kela-kortista saatetaan kuitenkin luopua, uutisoi Yle.

Kansaneläkelaitoksen kerrotaan pohtivan, voitaisiinko perinteisestä Kela-kortista luopua. Kelan lakimiehen Antti Klemolan mukaan tulevaisuus ei suosi fyysisen kortin käyttöä. Ratkaisuksi on pohdittu muun muassa matkapuhelimeen ladattavaa sovellusta tai sitä, voitaisiinko Kela-korvaukset toteuttaa jollain muulla tavalla.

1960-luvulla ilmestyneet ensimmäisen suomalaiset sairasvakuutuskortit olivat pahvisia. Myöhemmin tilalle tuli nykyisen kaltainen laminoitu ja viivakoodilla varustettu Kela-kortti. Nykyään henkilöllisyyden voi todistaa apteekissa myös muilla tavoilla.

Kela-kortti on ollut otsikoissa myös toisenlaisista syistä. Uusissa Kela-korteissa on ollut jouluusta lähtien toimitusongelmia laminaattipulan vuoksi.