Hiihtolomat lähestyvät – ihmiset haluavat jo ravintolaan ja matkoille normaalisti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa vietetään pian hiihtolomaviikkoja. Hiihtolomat on porrastettu asuinpaikkakuntien mukaan. Koronavirusrajoitukset vaikuttavat merkittävästi ihmisten lomasuunnitelmiin.

– Ihmisten halu päästä ruokaravintolaan on kova, riippumatta siitä aiotaanko hiihtolomaa viettää suunnitellen tai ei lainkaan, kertoo hiihtolomasta kyselyn 1.200 suomalaiselle toteuttanut Crowst Oy.

Vastaajista noin 42 prosenttia aikoo käydä ruokaravintolassa hiihtolomaviikolla. Vastaajista noin 17 prosenttia aikoo käydä baarissa, yökerhossa, konsertissa tai keikalla – tai järjestää itse juhlat. Vastaajista alle 36 prosenttia ei aio viettää hiihtolomaa töiden, opiskelun, tai muiden syiden vuoksi.

Kyselyn lopussa tiedusteltiin vastaajilta myös sitä, mitä he haluaisivat tehdä heti kun pandemiaan liittyvät rajoitukset sen sallivat. Kokonaistuloksissa ulkomaille matkustaminen nousee vahvimmin esiin, sekä myös halu käydä elokuvissa, konserteissa, baareissa, teatterissa, ja liikuntaharrastuksissa jotka ovat aiempina viikkoina olleet tilapäisesti kiinni.