Katso millä paikkakunnilla eniten verkko-ostoksia – sunnuntai suosituin shoppailupäivä

Digi · Terhi Piiroinen

Noin kolmasosa suomalaisista uskoo tekevänsä enemmän ostoksia verkossa kuin liikkeissä paikan päällä. Suomalaiset ostivat viime vuoden lopulla hieman aiempaa enemmän tuotteita verkkokaupoista kuin vuosi sitten keväällä.

Klarna on nyt listannut paikkakunnat, joilla tehtiin eniten verkko-ostoksia väkilukuun suhteutettuna. Ylivoimaisesti eniten tehtiin verkko-ostoksia Muoniossa. Toiselle sijalle nousi toinen Lapin paikkakunta, Utsjoki. Kanta-Hämeessä sijaitseva Tammela oli kolmannella sijalla ostosten määrässä asukaslukuun nähden.

Vähiten verkko-ostoksia tehtiin Päijät-Hämeessä sijaitsevassa Hartolassa. Toiseksi ja kolmanneksi vähiten tilattiin verkko-ostoksia asukasmäärään nähden Ahvenanmaan Sundissa ja Saltvikissa.

Lapissa shoppailtiin eniten verkossa vuonna 2021 ja he tekivät 20 prosenttia enemmän verkko-ostoksia kuluttajaa kohden kuin kuluttajat keskimäärin Suomessa. Lappilaiset ostivat eniten vapaa-ajan ja urheilun tuotteita sekä harrastusvälineitä. Tilastojen mukaan sunnuntait ovat suomalaisten kiireisimpiä verkko-ostopäiviä. Myöhäisilta ja erityisesti kello 21 alkaen on suosituin aika tehdä ostoksia.