Lunta pyryttää etelässä maanantaina – ajokeli muuttuu erittäin huonoksi

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensimmäinen hiihtolomaviikko alkaa talvisen myrskyn merkeissä. Maan eteläosiin saapuu maanantaina voimakkaita lumipyryjä, joiden vaikutukset voivat näkyä tuntuvasti esimerkiksi liikenteessä.

Syvä matalapaine liikkuu Ilmatieteen laitoksen mukaan maanantain ja tiistain aikana Suomen eteläosan kautta itään. Matalapaineeseen liittyvä lumipyryalue voi tuoda etelärannikolle vuorokaudessa jopa 20-25 senttiä lunta. Lumi kinostuu voimakkaan itätuulen vuoksi.

Lumisadealue yltää Forecan mukaan Satakunta-Pohjois-Karjala -linjalle. Siellä lunta sataa tämänhetkisen ennusteen mukaan noin 5-10 senttiä. Lumisateen odotetaan hellittävän lännessä varhain tiistaina, idässä tiistaina päivällä.

Liikennesään varoitetaan olevan talvimyrskyn vuoksi erittäin huono, ja pyryttävä lumi voi heikentää merkittävästi näkyvyyttä. Saaristossa, rantaviivan tuntumassa ja haja-asutusalueilla on olemassa myös sähkökatkojen riski.